De nieuwe generatie smeer- & reinigingsproducten.

Airolube maakt duurzame smeer en reinigingsproducten bereikbaar en aantrekkelijk voor iedereen. Met natuurlijke producten van opperste kwaliteit gaat het merk de strijd aan met traditionele en vaak vervuilende smeermiddel fabrikanten. Zo is het aardolie in traditionele smeermiddelen vervangen door koolzaadolie. Plant-Based wordt de nieuwe standaard voor smeren en reinigen van de auto, de motor, de fiets of de tractor. Airolube is hierin de geschikte keuze. 

Tested by Professionals

Een product van Airolube komt niet zomaar op de markt. Hier gaan strenge formuleringseisen en een intensief testtraject aan vooraf. Het is het doel van Airolube om vrij te blijven van gevarensymbolen, dit betekent dat de formuleringen dusdanig streng zijn dat waarschuwingen niet nodig zijn. Daarnaast moeten de producten van Airolube plant-based zijn opgebouwd. Wanneer er aan deze eisen is voldaan wordt een formule overgedragen naar professionals. Deze specialisten testen de formules op hun werking in ieders specifieke werkveld. Wanneer de producten als gelijkwaardig of beter worden beoordeelt dan een traditionele reiniger of smeermiddel, vind een product van Airolube zijn weg naar de markt.

Image
image

Plant-based

Koolzaadolie, Canaubawas, Suikerbietenpulp. Het zijn enkele van de tal van plantaardige alternatieven in de producten van Airolube. Ze staan aan de basis van de duurzame generatie smeer en reinigingsproducten.

image

Biodegradable

Smeermiddelen en reinigers, veilig voor het milieu. Airolube heeft als harde eis voor al haar formuleringen: dat het biologisch afbreekbaar is. Meer nog dan ieder ecolabel vandaag de dag van een product verlangt. Hierin gaat Airolube ver. Airolube is niet voor niets de koploper in schone reinigers en smeermiddelen.

image

Recyclable

Onze afvalstapel wordt steeds groter. Dat moet stoppen. Daarom werkt Airolube met 100% recyclebare verpakkingen en is doorlopend op zoek naar de modernste, schoonste en meest verantwoorde verpakkingen. Zo maken we iedere dag weer een beetje schoner.

image

PFAS/PTFE - FREE

PTFE is een stof welke traditioneel veel voorkomt in smeermiddelen. Een stof die niet af te breken is en ophoopt in het menselijk lichaam of in dat van dieren. PFAS-stoffen kennen ook een risico voor onze gezondheid op lange termijn. Microplastics op hun beurt zijn milieubelastend. Airolube is vrij van deze stoffen en daarmee de duurzaamste keuze.